POTAGE A LA MOUTARDE 25 gram (room)boter 25 gram gezeefde bloem 1,5 groentebouillontablet 1 ei 2,5 el franse mosterd 1/8 liter slagroom 1,5 el gembernat of gembersiroop 1 bakje tuinkers peper en zout Voorbereiden; In een pan de boter smelten. De gezeefde bloem er met een houten lepel door roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 3/4 el water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt). In een kom de dooier met mosterd losroeren. De slagroom en het gembernat erdoor roeren. Al roerende het roommengsel aan de soep toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep (niet koken!). Bereiding; Soep op smaak brengen met peper en zout en versgeknipte tuinkers toevoegen. Wijntip; lichte droge witte wijn zoals Muscadet of Soave.